Home > Informatiemanagement, Innovatie, Technologie > De wereld op zijn kop door de sneeuw

De wereld op zijn kop door de sneeuw

Is het eindelijk eens tijd voor het nieuwe werken? Sommige ontwikkelingen moeten onder “dwang” geimplementeerd worden. Met deze sneeuw willen mensen eigenlijk de weg niet op en blijven dus thuis.

Vanuit huis werken is al lang niet moeilijk meer, het enige is dat het werk de ontmoetingsplek is van mensen. Je moet soms wel met andere mensen op die ontmoetingsplek spreken en het liefst doen we dan nog face-to-face omdt we niet anders weten. Dit is wat kort door de bocht dat is waar, maar feitelijk is dat wel zo. Daarnaast zit er nog 1 aspect aan natuurlijk, onder elkaar zijn is natuurlijk en het non-verbale zegt soms meer dan gesproken woorden of woorden op het beeldscherm.

De ontwikkelingen zijn helaas nog niet zover dat we deze aspecten aan het ontmoeten van elkaar over het internet mogelijk maken, laat staan dat we het met de simpele computers die we thuis hebben mogelijk kunnen maken.

Uiteindelijk kunnen we allemaal thuis wel dingen uitwerken achter de computer en kunnen we onze mail ontvangen, maar de ontmoetingsplek op werk is daarmee niet ook beschikbaar thuis. We zullen dus de non-verbale communicatie en het gevoel van samen aan iets werken nog beter moeten maken om efficiënt en voor al ons werk ook thuis beschikbaar te maken.

Je ziet maar we willen het allemaal wel, maar de techniek in de huiskamer is gewoon nog niet zover dat we thuis een ontmoeting met elkaar kunnen nabootsen in een echte omgeving.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: