Home > Informatiemanagement > IT-Executive | Managers missen kansen door gebrek aan informatie

IT-Executive | Managers missen kansen door gebrek aan informatie

Natuurlijk is onderstaand artikel erg interessant. Hoe dan ook kan in Nederland het informatiemanagement absoluut verbeterd worden. De manager moet beter nadenken welke informatie hij moet vragen en de structuur van de informatie en de manier waarop dat aangeleverd dient te worden moet goed afgestemd worden met de business. Een gedegen informatieplan is al net zo belangrijk. De IT moet goed afgestemd worden met de business en dit moet vastgelegd worden in het Informatieplan.

Nederlandse organisaties laten veel kansen liggen doordat de directie geen of slechte toegang heeft tot de juiste informatie. Relevante cijfers over de financiën, over de concurrentie en verkoop liggen om die reden niet klaar op de bestuurstafel. Dit concludeert Blauw Research aan de hand van een enquête die het in opdracht van it-dienstverlener Ordina eind vorig jaar hield onder ruim tweehonderd Nederlandse business- en it-managers. De respondenten zijn van mening dat deze waardevolle informatie wel aanwezig is in de organisatie. Het wordt alleen niet meegenomen door managers in hun besluitvorming, omdat ze het simpelweg niet in de juiste vorm onder ogen krijgen. Gevolg is dat managers nu vaak nog blind varen in hun besluiten: in de enquête geeft 62 procent van de respondenten aan dat de managementinformatie waar zij nu over beschikken niet voldoet.

Het belangrijkste obstakel om de juiste informatie naar boven te krijgen is het gebrek aan organisatie. Het is onduidelijk waar welke informatie zich bevindt en wie hiervoor verantwoordelijk is. Andere redenen zijn een overkill aan irrelevante informatie (50 procent) of zelfs het achterhouden van informatie uit tactische overwegingen (46 procent). Hierdoor ontstaat het idee dat er in de it-systemen een goudmijn huist, maar dat er geen houweel is om dit edelmetaal te delven. Dat de juiste management-informatie waardevol is, leidt volgens de respondenten geen twijfel. Een minderheid van 44 procent uit de enquête zou informatie als kapitaal op de balans willen zetten.

Volgens Ordina is informatie inmiddels een productiefactor van belang. “Informatie heeft altijd al een belangrijke ondersteunende rol gehad, maar wordt nu zelf een belangrijke productiefactor” aldus Maarten-Jan van Fulpen, Business Unit Manager bij de divisie Consulting van Ordina. “Succesvolle organisaties blinken niet alleen uit in hun kernactiviteiten, maar ook in hoe zij met informatie omgaan en daar waarde uit halen. Dit vereist een andere manier van denken voor organisaties. Informatie wordt een strategische asset en de organisatie moet daarop worden ingericht.”

Volgens Van Fulpen is de meest voorkomende fout dat de verantwoordelijkheid voor de waarde en inhoud van informatie niet goed belegd is in de directie. “Pas als informatie bij het c-level management is belegd, kan de rest van de organisatie worden ingericht zodat effectief informatiegebruik daadwerkelijk tot concurrentievoordeel kan gaan leiden”, aldus Fulpen.

Bron: IT-Executive | Managers missen kansen door gebrek aan informatie.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: