Home > Informatiemanagement, Persoonlijke boodschap, Web 2.0 > Er is een overvloed aan politie twitter account, welke moet ik volgen?

Er is een overvloed aan politie twitter account, welke moet ik volgen?

[tweetmeme source=”Martijn_wessels” only_single=false https://martijnwessels.wordpress.com/2010/06/20/er-is-een-overvloed-aan-politie-twitter-account-welke-moet-ik-volgen/%5D
Vandaag ben ik eens op zoek gegaan naar het twitter account van de politie. Waar ik echter achter kwam was dat het een wirwar is aan twitter accounts en dat het niet duidelijk is welk account nu van een individuele agent is of welke nu van het korps is. Sterker nog zijn alle account wel echt van de politie of zit er een fake tussen?

Volgens mij hebben we hier te maken met het probleem van lekker experimenteren, kijken hoe het werkt en later wel eens bedenken hoe we dit landelijk moeten organiseren. En weet je ik heb hier helemaal geen probleem mee, maar het wordt nu toch echt wel eens tijd voor de tweede stap, namelijk landelijk organiseren.

Hoe ziet de volgende stap er uit?
Nu iedereen twitter heeft leren kennen is het belangrijk dat in eerste instantie er een overzicht van twitter accounts van de politie komt op de website politie.nl. Het is toch erg jammer dat landelijk gezien op dit vlak de politie een beetje achter blijft. Ik snap best wel dat er een soort van internet strategie nodig is, maar veelal gaan de dingen zo en moet je achteraf proberen bij te benen met de extreem experimentele agenten. Bovendien er is al een website, je moet alleen zorgen dat deze bij blijft en niet alleen bij blijft met zijn content.

Ik heb even in de keuken mogen kijken bij de politie en ik moet zeggen dat ik het heel erg leuk vind te zien dat iedereen heel graag ontwikkelingen wil zien op IT gebied en als een korps dan zelf geld heeft doet deze dat ook. Echter nu steeds meer landelijk geregeld moet worden krijg je het probleem dat ieder korps een plasje erover heen moet doen voordat er iets gebeurt, beetje jammer moet ik zeggen. Gevolg is dat ontwikkelingen traag gaan en vaak in dit geval minimaal een jaar later geïntroduceerd wordt. Op dat moment is het proces van de politie lokaal eigenlijk alweer verder ontwikkeld en loopt de IT er nog een beetje achter aan.

Wat je nu ziet bij de politie is dat men individueel en op korpsniveau al lekker vooruit loopt en goed aan het ontwikkelen is op social media , maar dat het landelijk nog achter blijft. Hier moet echt wat aan gedaan worden vind ik!

However, de volgende stap die de politie nu moet ondernemen is toch echt op de landelijke website van de politie zorgen voor een overzicht van twitter of in ieder geval de website vernieuwen en een mogelijkheid om te volgen via twitter. Dus de accounts op twitter van de korpsen (hoofdaccounts zeg maar) minimaal weergeven en vanaf daar kunnen volgen. Daarnaast moeten de korpsen zelf ook zorgen dat hun website een overzicht krijgt van alle individuele agenten die twitteren en welke buurt ze dan regisseren, zodat je als buurt weet welk account je moet volgen.

Social media en de politie is pas bezig, we zijn er nog lang niet klaar mee, succes politie!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: