Home > Informatiemanagement, Web 2.0 > Overvallen in kaart met google maps, nu nog integreren

Overvallen in kaart met google maps, nu nog integreren

[tweetmeme source=”Martijn_wessels” only_single=false https://martijnwessels.wordpress.com/2010/08/20/overvallen-in-kaart-met-google-maps-nu-nog-integreren/%5DDe politie organisatie is hard bezig met het gebruik van internet tools om politiezaken te delen via het internet. Een voorbeeld hiervan is het in kaart brengen van overvallen op een kaart van google maps. Dit is een prachtige manier om locaties te delen en te laten zien  waar criminaliteit plaats vindt.

De google map geeft de exacte locatie (op straatniveau, i.v.m. privacy natuurlijk) weer waar het incident plaats heeft gevonden, wanneer deze plaats heeft gevonden en wat er zich voorgespeeld heeft. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van verschillende iconen waarmee aangegeven wordt om welk soort incident het gaat. Waarschijnlijk zullen de soorten incidenten verdere uitgebreid worden indien deze pilot, want daarin verkeert het project zich nog denk ik, succesvol blijkt te zijn. Aan de kleur is zelfs ook nog te zien of de zaak opgelost is of niet. Een groene kleur geeft aan dat de zaak opgelost is.

Politie Brabant is hiermee de eerste die incidenten in kaart brengt met behulp van google maps. Ik vraag me echter af of deze “stand-alone” actie wel zo succesvol zou worden. Vraag jezelf maar eens af of je de kaart actief gaat gebruiken? Door te zoeken in google zul je vast wel een link aantreffen naar de kaart als je zoekt op een incident op de kaart. Echter denk ik dat het beter kan.

Een kaart alleen is niet genoeg. Het is een goed begin en je begint altijd bij een bron. De bron moet dan nog ontsloten worden en ge-integreerd worden in andere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan funda. Funda is een site waar huizen verkocht worden. Mensen die een huis willen kopen willen weten hoe de buurt eruit ziet en mogelijk ook hoe rustig deze is qua incidenten. Daarom heeft funda de mogelijkheid gegeven om je te voorzien van informatie over de buurt waaronder weergave van criminaliteitscijfers. Dat is natuurlijk mooi, maar deze cijfers lopen altijd een beetje achter. Wat is er dan mooier om de kaart van politie Brabant te ontsluiten op funda. Op die manier weet je direct waar de incidenten plaats hebben gevonden en welke soort incidenten het om gaat. Met deze informatie kan een huizenkoper dan een afweging maken of hij wel of niet zou willen wonen in die omgeving of in dat huis.

Oké, de bron is nu dus aanwezig maar het is nu gewoon zaak om deze bron te ontsluiten. Wat de politie zou moeten doen in de vervolgstap is om te zoeken naar de toepassingen waarin mensen deze informatie zouden willen weten en gebruiken. Als je dat weet, weet je ook welke websites hiervoor in aanmerking zouden komen. Een suggestie: lotgenoten opzoeken, huizenkopers, ondernemers die een bedrijf willen starten, nieuws in de buurt waar je woont (via hyves, etc.) en nog veel meer denk ik.

Neem een kijkje op de google map voor overvallen van Politie Brabant

Powered by ScribeFire.

Advertenties
Categorieën:Informatiemanagement, Web 2.0 Tags:
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: